Anmeldelser

Inklusion i praksis

Anmeldelser

 

AKT-bladet skriver:

 

Dette er absolut en vigtig bog. Bogen har et stabilt og nøgternt sprog med opsummering i

hvert kapitel. Bogen rummer en helt nødvendig viden alle der arbejder med inklusion bør have.

En bog du ikke kan komme uden om.

 

-Kai Pedersen, AKTbladet

 

 

 

Lektørudtalelse (fra Bibliotekerne):

 

Sammenligning

Den efterhånden righoldige litteratur om inklusion har hidtil ikke rummet en praksisnær, men fagligt velfunderet beskrivelse af dilemmaerne omkirng - og betingelserne for- inklusionsarbejdet i børneområdet.

Samlet konklusion

En væsentlig udgivelser som bygger bro mellem forskning og praksis.

 

- Hans Chritian Uth

 

 

 

Inklusionsvejleder, Anne Søgaard, Dragør Kommune:

 

Jeg er SÅ imponeret over denne bog. Endelig en bog der har det hele, og som kommer hele vejen rundt. Den ser så nuanceret på emnet inklusion. Den kan både se det fra den lineære og den cirkulære forståelse. Den rummer hele spektret ud fra diagnoser, forældre, barnet og fællesskaber. Og vigtigst af alt, at inklusion er sårbart og hvorfor og hvad vi kan gøre ved det. Den går også ind og ser på forældrenes store betydning for inklusion, samtidig med at den siger, at det er svært. Den giver rigtig mange praktiske redskaber, der er lette at gå I gang med med det samme.

 

Denne bog er brugbar både som lærer og pædagog. Den er let tilgængelig, nem og overskuelig at læse. Jeg er ved at bruge den på min diplomuddannelse på UCC. Kan varmt anbefale denne bog. Den er også så fin i layoutet.

 

Anne Søgaard inklusionspædagog og vejleder i Dragør kommunes ressourcekorps.”

 

 

 

UC:

 

'Bogen vil kunne anvendes som grundbog på relevante moduler, idet den sammenstiller teoretiske forståelser af børn, diagnoser og vanskeligheder med de betingelser, omgivelserne opstiller for disse børns udvikling. En sammenstilling, der skaber grundlag for mange spændende refleksioner over pædagogisk praksis. Tine Basse Fisker samler med andre ord på allerfineste vis mange relevante perspektiver; oven i købet lækkert pakket ind i både sprog og layout!

Bogen er skrevet med henblik på dagtilbud, men indeholder så mange facetter af 'den sårbare inklusion', at den dermed bliver mindst lige så relevant for lærere og pædagoger i skolen.'

 

- Mette Christensen Jensen, adjunkt, UCNact2learn.

 

 

 

Pædagogisk extrakt (VIA UC:

 

Læs den grundige anmeldelse her